Face & Body AS

mandag 28. mars 2011

Hudkreft & Solfaktor

I dag kunne man lese en artikkel på dagbladet om menn og hudkreft. Det er dessverre slik at solkrem er gjerne noe vi smører oss med før vi skal ligge i solen, og om sommeren. Det er vel så viktig å bruke solfaktor hver dag, da vi hele tiden blir utsatt for uv-lys, og dette er nå blitt bekreftet i denne artikkelen.

Det de fleste ikke tenker over er at man skal påføre solfaktor hver 2.time hele dagen gjennom når man er i solen. Grunnen til dette er for å sørge for at huden hele tiden er dekket med solfaktor. Har man først fått en solskade og blitt solbrent er dette området utsatt og blir raskt rødt og brent hvis man ikke er nøye med solfaktor. For hver gang man blir solbrent danner det seg en skade i huden som lett blusser opp igjen når man kommer ut i sola. Vær derfor nøye med å beskytte huden, der man har fått en solskade, og bruk solfaktor, samt dekke til huden hvis man har allerede blitt solbrent.

Solen er ikke farlig så lenge man vet å beskytte seg mot strålene, nyt solen, men bruk solvettet.

" Man blir jo ikke brun av å bruke solfaktor"
. Du har sikkert hørt flere rundt deg sagt dette. Det er en myte som ikke stemmer. Når man påfører solfaktor beskytter man huden mot UVA - og UVB stråler. Ved å beskytte huden mot disse strålene unngår man bl.a. solbrenthet, linjer, og kreft! 
"Hvorfor tydelig UVA-merking er viktig
Mens UVB-strålene kan gjøre oss solbrent, påvirker UVA-strålene immunsystemet vårt og elastisiteten i huden, slik at huden eldes raskere. Begge former for stråling medfører øket risiko for hudkreft. Den såkalte solfaktoren (SPF-tallet) viser hvor effektivt solkremen beskytter mot UVB-strålene, ikke mot UVA-strålene. Solbeskyttelseprodukter som kun beskytter mot UVB-stråler kan gi falsk trygghetsfølelse, fordi huden likevel utsettes for UVA-strålene. Den nye UVA-merkingen vil angi en minimumsbeskyttelse mot UVA-strålene. (Info fra solvett.no) "
 
 
Her ser man et ansikt der man har påført solfaktor i halve ansiktet. Med det blotte øyet syns ikke solkremen, men her ser vi hvordan solfaktoren beskytter huden.
 
 
Dette bør du følge med på:
 
- et sår ikke vil gro eller kommer stadig tilbake.
- et hudområde virker skjellet, ru og ligner eksem, men ikke svarer på eksembehandling.
- du har en liten hudknute (svulst) som er rødlig og har glinsende overflate.

Men aller viktigst: Oppstår det vekst, fargeforandringer, kløe o.l i føflekker bør man sjekke opp dette! Er man usikker kan en hudlege raskt hjelpe deg.


Jeg ønsker heller å være blek i huden enn å få hudkreft!
Håper jeg ikke er alene om å ønske det.




Info er funnet på solvett.no/ dagbladet.no

Ingen kommentarer: